تاریخچه مایکروسافت
در این مقاله درباره تاریخچه مایکروسافت خواهیم گفت . دفتر اصلی شرکت مایکروسافت در دنیا در سیاتل قرار دارد . شرکت مایکروسافت در شهر Redmond در نزدیکی سیاتل واقع شده است که محیطی جنگلی و بسیار کوچک است .
در فضای باز این شرکت تعداد زیادی خانه درختی متناسب با فضای شهر ساخته شده است .
یکی از دلایل ساخت خانه های درختی استفاده از فضای جنگلی ، دوری از هیاهو ، ایجاد فضای دنج برای الهام گیری می تواند باشد .
که به همین دلیل از این خانه های درختی موجود در فضای بزرگ شرکت برای جلسات دو نفره و گروهی استفاده می شود .
که حتی آسانسورهایی برای معلولین برای رفت و آمد آن ها در نظر گرفته شده است .
طبعا برای استفاده از خانه های درختی و ورود به فضای آن ها از درب ورودی ، باید از کارت ورود خود استفاده کنید ! چون این فضاها متعلق به شرکت مایکروسافت هستند !!
حتی در این خانه های درختی فضاهایی برای صرف ناهار مانند رستوران ها نیز وجو دارد . مایکروسافت در این محیط و شرکت ۱۲۰ ساختمان و دفتر دارد .
فضاهایی برای جمع شدن افراد برای دورهمی ، ناهار خوری های بعضا کوچک متناسب با فضای هر ساختمان در هر ساختمان وجود دارد .
بین بعضی از ساختمان ها را می توان پیاده روی کرد و برای دسترسی به بعضی دیگر باید از تاکسی ، اتوبوس های بین دفتری یا اسکوتر برقی استفاده کرد .
شرکت مایکروسافت در فوریه ۱۹۸۶ در این منطقه با ۶ دفتر و ۸۰۰ کارمند شروع به کار کرد و امروز بیش از ۵۰۰ هکتار با بیش از ۱۲۰ ساختمان و بیش از ۵۰ هزار کارمند در فضای دفتر سیاتل و در تمام دنیا مانند گوگل، بیش از ۶۰۰ دفتر و ۱۴۴ هزار کارمند دارد .
بیل گیس اهل این شهر بوده و برای انکه سرمایه و پول خود را در شهر خودش خرج و سرمایه گذاری کند به جای سیلیکون ولی دفتر اصلی شرکتش را در این شهر بنا کرد .
البته مانند دیگر شرکت ها در سیلیکون ولی نیز دفتر دارد . در سیلیکون ولی به علت کم بودن تعداد کارمندان و هم چنین رقابت با باقی شرکت های موجود در این منطقه وعده های صبحانه ، ناهار و شام برای کارمندان رایگان است .
و دلیل دیگرش آن بود که واشنگتن نیز تخفیفی بسیار بزرگ برای خرید زمین در ردموند به او داده بود و او نیز از آن استفاده کرد!
ساختمان آفیس ( در واقع با بیش از ۱۵۰ اپلیکیشن ) نیز در این فضا دارای ساختمانی مجزا است .
در هر ساختمان می توان با سیستم داخلی و هوشمند آن و برای تردد بین ساختمان ها تاکسی یا مینی اتوبوس رزرو کرد .
مایکروسافت نیز مشابه گوگل دارای کارمندان زیاد ایرانی است . در محیط شرکت نیز گاهی برای خرید راحت تر کارمندان کمپین هایی برای خرید در محیط شرکت تشکیل می شود . مانند کمپین های خرید گل ، سبزی یا میوه !!
در واقع طرح ساختمان ها با این شعار است که همه چیز باید برای همه در دسترس باشد . پس می توانید غذاهای هندی ، مکزیکی ، ایرانی و …. را در رستوران های آن پیدا کنید .
قانون کار کردن در شرکت های بزرگ آن است که تعداد کارمندان کمی را برای پروژه های بزرگ در نظر می گیرند ، پس تعداد جلسات باید برای هماهنگی های بین افراد زیاد باشد .
در نتیجه افراد ساعات کاری زیادی دارند ، اما در مایکروسافت روند به این صورت نیست تا فشار کاری بر افراد زیاد نشود و راندمان کاری پایین نیاید .
در محیط شرکت ها علاوه بر فضاهای ورزشی ، فضاهایی برای بازی کردن با انواع بازی ها مانند xbox ، پازل ، و اتاق های vr وجود دارد .
محیطی مانند موزه نیز در فضای ساختمان xbox ، تاریخچه آن را با نمونه هایی از اولین نسل آن تا به امروز توضیح می دهد . بخشی نیز با عنوان فروشگاه در فضای ساختمان وجود دارد که افراد می توانند محصولات مایکروسافت را از آن تهیه کنند .
مایکروسافت توانسته در بخش های مختلفی سرمایه گذاری نماید . از جمله vr و Ar ، صنعت بازی با xbox ، در سخت افزار با سرفیس هایش ، اپلیکیشن های office ، و نرم افزار های مختلفش و سرمایه گذاری بر شبکه های اجتماعی با خرید linkedin .
مایکروسافت ساختمان هایی جدی تری نسبت به گوگل و با طراحی کلاسیک دارد .
این شرکت توسط بیل گیتس و پل الن راه اندازی شد. حالا سال هاست بیل گیتس بازنشسته شده است اما مشاور فنی مایکروسافت باقی مانده است .
بعد از او شخصی با نام بالمر مدیر مایکروسافت شد که یکی از بزرگترین سهامداران آن بود . خرید شرکت نوکیا در زمان او اتفاق افتاد که متاسفانه منجر به شکست کامل نوکیا شد .
بعد از او ساتیا نادلا هندی مدیر شرکت مایکروسافت شد که توانست شرکت را رشد دهد و سرمایه بسیار زیادی را بر فرهنگ داخلی شرکت خرج می کند .
در بین ساختمان ها رستوران های مشترکی در فضای بیرون و خارج از ساختمان ها به عنوان رستوران های مرکزی وجود دارد . غذا در این شرکت رایگان نیست .
مایکروسافت نیز در بخش های مختلف ساختمان هایش فضاهایی برای پرورش گیاهان ایجاد کرده است که این گیاهان در غذاهای شرکت استفاده می شوند .
جلساتی که در شرکت تشکیل می شود می تواند برای تعامل بین کارمندان و مدیرانشان باشد تا بتوانند به همدیگر در مسیر رشد خود کمک کنند و مشکلات موجود در زندگی شخصی فرد و تاثیر آن بر روند کاری اش را بررسی کنند .
این جلسات می تواند بین سی دقیقه تا یک ساعت باشد . در این جلسات که جلسات یک به یک گفته می شود هر مدیر وظیفه دارد به مسائل فرد زیر دست خود رسیدگی کند .
در غیر این صورت نمی تواند در پایان سال به او پاداش ندهد چون هیچ تلاشی برای رفع مسائل و مشکلات او و بالا بردن راندمان کاری اش نکرده است !
در جلسات گروهی هر مدیر درباره تیم ، مشکلات و اهدافش با تمام اعضای گروهش صحبت می کند تا بتوانند در این موارد هم فکری کنند .
هر مدیر حتما به صورت ماهانه یک جلسه گروهی دارد . در نتیجه تمام افراد تیم ، همیشه در جریان روند کاری و کارهایی که می توانند در این مسیر انجام دهند قرار دارند .
وقتی یک شرکت بزرگ سهام شرکت کوچکی را خریداری می کند ، به طور کلی تمام ساختمان ها و کارمندانش را نیز می پذیرد و این افراد تحت پوشش شرکت جدید و بزرگ خود به فعالیت ادامه می دهند .
در ساختمان ها اتاق هایی به نام گاراژ وجود دارند که بنا به اندازه ساختمان نیز ممکن است بزرگ یا کوچک باشند .
در واقع گاراژ جایی است که بسیاری از مایحتاج ممکن کارمندان مانند پرینتر ، کاتر های بزرگ یا وسایل دیگر در تمام طول شبانه روز قرار دارند تا در مواقع اضطراری کارمندان حتی برای مصارف شخصی خود از ان ها استفاده کنند .
در بعضی شرکت ها حضور حیوانات مثل سگ مجاز و در بعضی شرکت ها غیر مجاز است . بعضی از دفاتر نیز آشپز ندارند و غذا برای کارمندان روزانه به صورت کترینگ و از رستوران های اطراف تهیه می شود .
بیل گیتس در خانواده ای متوسط رو به بالا در سیاتل به دنیا آمد . پدر بزرگ وی بانکدار بود . خانواده تحصیل کرده وی به فرزندان بسیار اهمیت می دانند .
بیل گیتس فردی درون گرا و علاقه مند به کتاب خواندن در خانواده ای با سه فرزند بوده است . نمایشگاه سیاتل نقطه عطفی در دوران نوجوانی بیل گیتس ایجاد می کند تا ببیند که دنیای آینده چطور خواهد بود .
مدرسه او اولین مدرسه ای بود که در شهر سیاتل و در آن دوران دارای یک عدد کامپیوتر بود . لذا او شبانه روز در مدرسه در اتاق کامپیوتر سعی می کرد کدنویسی را یاد بگیرد .
در مدرسه نیز دوست جدیدی به نام پل آلن پیدا کرد که دو سال از او بزرگتر بود که هر دو با هم به این کامپیوتر معتاد شده بودند ! تا جایی که پدر و مادر بیل به اعتیاد آن ها به مواد مخدر شک کرده بودند !!
آن ها درباره شرکت ترافیک سیاتل تحقیق می کردند تا طرح ترافیک شهرشان را بهبود ببخشند . اولین بیزینس آن ها برنامه ای بود که برای اداره ترافیک سیاتل نوشته بودند و شرکتی به نام trafodata که به سازمان ترافیک سیاتل کمک می کرد .
این دو دوست با ورود به این اداره قصد ترک مدرسه را می کنند اما با توجه به فرهنگ خانواده گیتس والدین او این اجازه را به آن ها نمی دهند . لذا آن ها همزمان هم در مدرسه درس می خواندند و هم کار می کردند .
بعد از آن بیل وارد دانشگاه هاروارد شد تا بتواند همچون پدرش رشته حقوق بخواند و وکیل شود و پل آلن نیز بعد از اتمام مدرسه به طور اتفاقی در شرکتی در هاروارد مشغول به کار می شود . لذا مجددا این دو دوست همکاری خود را ادامه می دهند .
در همین اثنا آن ها عکس یک کامپیوتر کوچک را بر روی جلد مجله ای می بینند . در واقع اولین کامیپوترهای کوچک دنیا که این ذهنیت را در ذهن آن ها ایجاد می کند که کامپیوتر را می توان کوچک کرد و به خانه ها آورد .
ظرف مدت دو ماه آن ها توانستند برای این مینی کامپیوتر نرم افزار بنویسند . لذا به کارخانه مربوط به آن رفتند و این نرم افزار را بر روی کامپیوتر آن ها قرار دادند و با موفقیت تست کردند .
پدر بیل که یک وکیل سرشناس بود متوجه ارزش کار آن ها شد و به آن ها برای ساخت کمپانی شان کمک کرد. در نتیجه بیل هاروارد را نیمه کاره ترک کرد و درسن ۱۹ سالگی مایکروسافت را تاسیس کرد .
در آن زمان نوشتن نرم افزار ها به صورت opensource بوده و منبع درآمدی در نظر گرفته نمی شده است و در واقع کسی بابت آن پولی پرداخت نمی کرد.
لذا بیل گیتس نامه ای به انجمن برنامه نویسان می نویسد تا با این روند مقابله کند . در همین اثنا اد رابر که صاحب شرکت مینی کامپیوتر ها بوده است ، تصمیم به فروش شرکتش می گیرد .
لذا بیل به دادگاه شکایت می کند تا حق نشر نرم افزار نصب شده بر روی کامپیوتر ها را بگیرد و برای خود به ثبت برساند تا نرم افزار همراه شرکت به فروش نرسد .
با گرفتن رای مثبت دادگاه آن ها نرم افزار مربوطه را به نام خود ثبت می کنند و حق نشر به آن ها داده می شود.
لذا بعد از آن بیل و پل شروع به فروش نرم افزار خود به شرکت های مختلف می کنند که باعث می شود یک میلیون دلار سرمایه به دست بیاورند .
پس آن ها به شهر خود ، یعنی سیاتل باز می گردند تا کمپانی مایکروسافت را در آن با سرمایه خود بسازند .
مادر بیل که عضو انجمن های مختلف بوده در یک مهمانی بیل را به مدیر IBM آشنا می کند . پس قراردادی بین بیل و IBM برای نوشتن یک سیستم عامل بسته می شود .
اما این بار با تجربه ای که آنها به دست آورده بودند نرم افزار را به IBM نمی فروشند ، بلکه برای هر نسخه نصبی سیستم عامل بر روی کامپیوتر های IBM از آن ها پول دریافت می کردند .
و این جا بود که سیستم عامل DOS متولد شد . که با این قرارداد بیل و پل می توانند DOS را به شرکت های دیگر نیز بفروشند .
در این زمان وارن بافت که فرد موفقی در بازار بورس بود یکی از منتور های بیل گیس می شود .
در سال ۱۹۸۳ اپل وارد بازار کار می شود که با آشنایی استیو جابز و بیل گیتس و شم قوی آن ها فعالیت مشترکی بین آن ها شکل می گیرد .
در این دوران پل آلن دچار سرطان می شود و این موضوع باعث می شود از کار حرفه ای کناره گیری کند و بیل گیتس یک تنه ادامه دهد .
بیل گیتس سعی داشت تا استیو جابز را مجبور کند که بر روی محصولات مشترک شان لایسنس نصب کند. اما استیو جابز این موضوع را قبول نمی کند . لذا در زمانی که بیل به تمام امکانات اپل دسترسی داشت برای مایکروسافت شروع به نوشتن سیستم عامل ویندوز می کند .
و پس از رونمایی و موفقیت چشم گیر آن ، مایکروسافت با ویندوزش وارد بازار بورس جهانی می شود . در همین دوران بود که بیل گیتس در سن ۲۲ سالگی به عنوان جوانترین بیلیونر دنیا شناخته می شود .
منبع : پیج اینستاگرام خانم سمیرا رحیمی مدیر هنری در شرکت مایکروسافت