در این مقاله قصد دارم پلاگین های مفید مرورگرها یا همان extension ها یا همان افزونه ها را معرفی کنم .
اکثر مرورگر ها ابزارهایی برای کمک کردن به ما دارند که البته لزوم استفاده از این ابزار ها برای برنامه نویسان بیش از افراد دیگر است .
به طور کلی برای نصب افزونه ها یا extension ها باید از منوی سه نقطه سمت راست هر مرورگر وارد بخش setting وارد شویم .
و یا مسیر ساده تر آن است که از همان بخش به جای setting وارد بخش more tools شده و بر روی extension کلیک کنیم .
در این پنجره هر افزونه ای که بر روی مرورگر شما نصب باشد به شما نمایش داده خواهد شد .
برای اضافه کردن افزونه های جدید به مرورگر در پنجره extension به گزینه open web store در گوگل کروم بروید و در بخش باز شده نام افزونه مورد نظر خود را جستجو کنید.
اما در مرورگر frefix این مسیر کمی متفاوت است .
در مرورگر فایرفاکس از منوی سه خطی سمت راست صفحه گزینه more tools سپس از منو گزینه آخر extensions for developers را انتخاب کرده و در بخش جستجوی پنجره باز شده نام افزونه مورد نظر خود را جستجو کنید .
در این بخش قصد دارم ۵ افزونه بسیار جذاب و مهم را به شما معرفی کنم .
افزونه اول : bitwarden
افزونه bitwarden برای همه افراد بسیار کاربردی است. اکثر ما در سایت های مختلفی عضو هستنم . و هر سایت با توجه به سیاست های خود نیاز به رمز و نام کاربری های با سختی های متفاوتی دارند.
برخی از سایت ها برای رمز عبور شما قوانینی مشخص می کنند . مثلا رمز عبور شما باید حتما ۸ کاراکتر داشته باشد که این ۸ کاراکتر حتما باید حداقل یک حرف بزرگ و یک حرف کوچک داشته باشد و از اعداد و کاراکترهای خاص در این رمز عبور ۸ کاراکتری استفاده شده باشد .
زمانی که شما یک رمز عبور با این میزان سختی را انتخاب کنید ، چقدر احتمال فراموش کردن آن وجود دارد ؟
یا آنکه اگر در تمام سایت هایی که برای استفاده از امکانات آن ها باید یک حساب کاربری در آن ها بسازید ، از رمز عبورهای مشابه استفاده کنید چقدر احتمال به سرقت رفتن اطلاعات شما در اثر حملات سایبری به یکی از این سایت ها وجود دارد ؟
تقریبا می توان گفت در زمان حاضر سایتی که بدون ایجاد حساب کاربری در آن خدماتی را به شما عرضه کند ، وجود ندارد .
پس باید به دنبال راه حل بود .
یکی از راه حل های موجود استفاده از حافظه خود مروگر هاست . آیا می دانستید تمام مرورگرها رمز عبور ها و نام کاربری شما را در صورتی که به آن اجازه دهید در خود ذخیره می کنند ؟
برای دسترسی به این رمز عبور ها اگر سیستم شما دارای رمز ورود باشد باید آن رمز را یکبار برای مرورگر خود وارد کنید و اگرسیستم شما رمز عبور ندارد تمام رمز ها می تواند در اختیار هر کاربری که پشت سیستم شما بنشیند قرار بگیرد .
مشکل این روش آن است که این رمز ها تنها زمانی قابل استفاده هستند که شما وارد حساب جیمیل خود شده باشید . در واقع این رمز ها بر روی حافظه گوگل ذخیره شده است .
و اینجاست که افزونه bitwarden برای نجات ما دست به کار می شود .
تنها کافی است یک حساب کاربری در bitwarden بسازید و افزونه آن را بر روی مرورگر خود نصب کنید .
از این به بعد تمام نام های کاربری و رمز های عبور شما را ذخیره می کند و شما همیشه از طریق این افزونه به تمام آن ها دسترسی خواهید داشت .
اگر سیستم عامل خود را نیز تغییر دهید تنها کافی است یک بار دیگر bitwarden را بر روی مرورگر خود نصب کنید و به تمام رمز ها و نام ها مجددا دسترسی خواهید داشت .
دیگر لازم نیست رمزهای عبور خود را بر روی کاغذ یادداشت کنید و به دنبال خود بکشید . بلکه در هر سیستمی یکبار وارد اکانت خود شوید و بعد از اتمام کار از حساب تان خارج شوید .
یک نام کاربری و رمز عبور به جای هزاران نام کاربری و رمز عبور ، توجه داشته باشید از طریق bitwarden می توانید رمز عبورها را حتی به اشتراک بگذارید .
در واقع جذابیت این افزونه حالت autofill آن است . یعنی در هر سایتی که اکانت داشته باشید با رفتن به بخش ورود اطلاعات به صورت هوشمند و اتوماتیک در فیلدها بارگذاری می شود.
به همینع لت است که شما نه نیاز به حفظ کردن نام های کاربری و رمز های عبور دارید و نه حتی کپی و پیست کردن آن ها در فیلدها!
افزونه دوم : wapplizer
آیا تا به حال به عنوان یک برنامه نویس در مورد زبان های برنامه نویسی سایت های مختلف کنجکاو شده اید ؟
اینکه چه سایتی با چه زبان یا cms ای ساخته شده است ؟
برای تشخیص این مورد نیز افزونه ای قدرتمند وجود دارد . برای کشف این موضوع باید از افزونه wapplizer استفاده کنید .
افزونه wapplizer می تواند اطلاعات بسار دقیقی از زبان برنامه نویسی هر سایت ، cms آن ، ویژگی های منحصر به فرد آن مانند دیتابیس ، سیستم های آمارگیری و حتی سیستم های فشرده سازی ، نوع سرور و بسیاری از اطلاعات هر سایت را به شما بدهد .
دیگر لازم نیست برای آنکه بدانیم هر سایتی با چه زبانی کد زنی شده دست به دامن حدس و گمان شویم و زمانی که کارفرمایی سایتی مشابه یک الگو را از ما بخواهد به راحتی می توانیم بفهمیم سایت مذکور با چه زبانی کد نویسی شده است .
افزونه سوم : copilot
افزونه چهارم : GoFullPage
افزونه پنجم :colorpicker
آیا تا به حال برای شما هم پیش آمده که رنگ بخشی از یک سایت نظر شما را جلب کرده باشد ؟
احتمالا اگر کار با فتوشاپ را بدانید ، ممکن است از صفحه آن سایت اسکرین شات گرفته و به فتوشاپ منتقل کیند و کد رنگ بخش مورد نظر را به دست آورید .
شما ممکن است به هر دلیلی برای جذابیت بخشیدن به کار خود نیاز به کد رنگی بخشی در یک سایت داشته باشید و بخواهید از طیف زنگ های جذاب و متناسب استفاده کنید .
برای به دست آوردن کد رنگ هر بخشی از یک سایت راه آسان تری نیز وجود دارد .
اگر به عنوان یک برنامه نویس به اکثر سایت های خارجی دقت کرده باشید ، متوجه تلفیق زیبا ، هوشمندانه و روانشناسی شده رنگ های آن ها شده اید .
برای این کار تنها کافی است افزونه ColorPick Eyedropper را بر روی مرورگر خود نصب کنید .
از این پس با کلیک بر روی ابزار این افزونه می توانید کد رنگ هر بخش از هر سایت یا عکسی را به دست آورده و استفاده نمایید .
امیدواریم از extension های مفید مرورگرها برای رشد مهارت خود نهایت استفاده را ببرید .