Empty cart

محصولی در سبدخرید وجود ندارد

یک برنامه نویس چه مهارت هایی باید داشته باشد ؟

یک برنامه نویس چه مهارت هایی باید داشته باشد ؟

یک برنامه نویس موبایل

برای کار با اندروید چند نکته را باید بدانیم . نکته اول آنکه برای یادگیری برنامه نویسی اندروید و کار با اندروید استودیو لازم نیست زبان جاوا را بلد باشید .

در واقع جاوا بیس کار با اندروید است و اندروید از جاوا جدا نیست . اما اگر با syntax زبان جاوا آشنا باشید زمانی که یادگیری برنامه نویسی در محیط اندروید استودیو را آغاز می کنید ممکن است کار برای شما قدری ساده تر باشد.

نکته بسیار مهم در برنامه نویسی موبایل و برای اندروید آن است که این تنها کدنویسی سمت اپلیکیشن نیست که مهم است ، بلکه کدنویسی سمت سرور و در واقع آنلاین کردن اپلیکیشن ها اگر بیشتر از نیمی از کار را بر عهده نداشته باشند خیلی هم کمتر از آن نیست .

بسیاری از اپلیکیشن های امروزی نیاز دارند تا آنلاین باشند و اطلاعات را از سرور دریافت کنند و یا اطلاعاتی را به سرور ارسال کنند .

بهترین و ساده ترین زبان برای ارتباط اپلیکیشن و سرور نیز زبان php است . باید بدانید که خروجی مورد نیاز شما با فرمت json است پس اگر به زیان دیگری تسلط دارید که خروجی json به شما می دهد هم می توانید کدها را با آن تهیه کنید .

امروزه اغلب اپلیکیشن ها آنلاین هستند و برای ذخیره سازی اطلاعات اکانت شما از دیتابیس های سمت سرور استفاده می کنند به همین دلیل است که نیاز دارید برای ساخت یک اپلیکیشن کدنویسی بیشتری انجام دهید .

نکته دیگر آن است که برای ساخت یک اپلیکیشن در واقع ما یک صفحه سفید خام داریم که باید با هزاران خط کدنوشتن آن را به آنچه می خواهیم تبدیل کنیم .

در واقع با نیازمندی های هر کسب و کار و اپلیکیشنی باید از صفر یک اپلیکیشن را بسازیم به همین علت هزینه ساخت اپلیکیشن ها بالاتر است و زمان بیشتری هم می برد.

برای نوشتن پنل مدیریت سمت سرور اپلیکیشن نیز می توان از php استفاده کرد . پس خیلی راحت می توان ارتباط پنل مدیریت با دیتابیس و دیتابیس با اندروید را با زبان php برقرار کرد .

برای ارسال اطلاعات دیتابیس سرور به اندروید ، اطلاعات باید به فرمت json تبدیل شوند و نکته جالب اینجاست که شما می توانید حتی کدهای html را نیز به فرمت json  تبدیل کرده و برای اپلیکیشن اندرویدتان ارسال کنید تا آن ها را با دیزاین و امکانات خاص مورد نظر شما دریافت کرده و نمایش دهد .

اما مهمترین مسئله در ساخت یک اپلیکیشن اندوید معماری آن نیست ، بلکه قبل از بررسی معماری اپلیکیشن باید الگوریتم چینی درست را یاد بگیریم .

این الگوریتم چینی درست علاوه بر آنکه باید سمت اپلیکیشن باشد ، اگر اپلیکیشن شما آنلاین است هم سمت سرور نیز به این الگوریتم چینی درست نیاز دارید .

شما تا نتوانید با پرسیدن سوالات صحیح از خود و کارفرما یک روند و الگوریتم درست برای کارکرد اپلیکیشن بچینید نمی توانید برای آن کدنویسی کنید .

الگوریتم چینی دقیقا مشابه نقاشی کشیدن ناشیانه یا پاسخ به سوال های کلی است .

  • در هر مرحله شما باید از خود بپرسید هدف چیست ؟
  • برای رسیدن به این هدف چه مراحلی را باید طی کنم ؟
  • و در انتها این هدف را با استفاده از چه کدهایی و به چه صورت می توانم پیاده سازی کنم ؟
آنچه کاربر در نهایت می بیند تنها طراحی گرافیکی است اما آنچه الگوریتم را می سازد نحوه عملکرد هر قسمت و فعالیت آن است . هنر یک برنامه نویس آن است که به ساده ترین و گویاترین شیوه این عملکرد را برای استفاده کاربر طراحی کند . 

یک برنامه نویس وب

همان طور که در مقالات گذشته نیز اشاره کرده ایم ، یک برنامه نویس وب ابتدا باید شاخه کاری خود را انتخاب کند و مشخص نماید بنا به نیاز روز بازار به دنبال کدنویسی با چه cms یا زبانی است ؟

زبان ها و cms های مختلفی برای برنامه نویسی وب وجود دارد .

ازجمله زبان asp.net  ، php ، phyton   و cms  های متفاوتی همچون wordpress یا دروپال و جوملا .

اما همانطور که می دانید تعدادی از این زبان ها در حال منسوخ شدن هستند و تعدادی نیز به پیش نیاز های دیگر نیاز دارند .

و کار کردن با بعضی ها اصلا نیازی به کدنویسی ندارد . در اینجا نگاهی اجمالی به هر کدام از این بخش ها می اندازیم .

طبق اعلام رسمی گوگل زبان asp در حال طی مسیر نزولی و سقوط است لذا برای کار در دنیای وب اصلا توصیه نمی کنیم به دنبال یادگیری آن بروید مگر آنکه زبان های دیگر را به صورت تخصصی یاد گرفته باشید و به دنبال کسب مهارت های بیشتر و اضافه تر باشید .

بعد از آن زبان php قرار دارد که بسیار قدرتمند بوده و بیس بسیاری دیگر از پلتفرم ها است .

به خاطر کاربرد php  در فضا ها و کارهای مختلف ، یادگیری آن به صورت کلی توصیه ماست . البته php دارای پلتفرم های مختلفی مانند laravel  نیز می شود که می تواند استفاده از آن را برای برخی مقاصد آسانتر نماید .

اگر قصد کار کردن با این زبان ها وساخت سایت با آنها را دارید حتما باید ابتدا سینتکس html و css و bootstrap را فرا بگیرید .

به طور کلی هر صفحه وب از تگ های html تشکیل می شود که این تگ ها برای مرورگرها قابل شناسایی و درک هستند.

برای دیزاین کردن و شکل دادن به این تگ ها از کد های css استفاده می شود و اگر بخواهیم یک زبان واحد برای این طراحی و دیزاین را در جهان دنبال کنیم باید به قوانین استاندارد شده css در قالب و نام bootstrap مراجعه کنیم . که تنها عبارات استایل دهی css را استاندارد کرده است .

پایتون زبانی نو ظهور است که در حال ربودن گوی رقابت از باقی زبان ها و کسب رتبه های خوب جهانی است .

اما به طور کلی اگر قصد درآمد زایی بیشتر و بهتر از وب و طراحی سایت را دارید بهترین گزینه وردپرس است .

یک برنامه نویس چه مهارت هایی باید داشته باشد ؟

 

Cms هایی مانند جولا یا دروپال به طور کلی در حال منسوخ شدن هستند و اکیدا توصیه نمی کنیم به دنبال آن ها بروید .

برای کار با وردپرس و ساخت سایتی با استفاده از آن نیازی به کدنویسی ندارید .

در روش های جدید بدون دانستن حتی یک خط کدنویسی می توانید با استفاده از وردپرس سایت های بسیار قدرتمندی خلق کنید.

لذا به طور کلی در حال حاضر پیشنهاد ما با توجه به آمار رسمی گوگل از گستردگی و استفاده از زبان های مختلف ، آن است که در وهله اول اگر به دنبال ساخت یک سایت با سئو بالاتر هستید ، اولین و بهترین گزینه وردپرس است .

با توجه به اینکه هزینه طراحی سایت و مدیریت کردن آن برای کارفرما آسان تر است قطعا تعداد پروژه های آن بیشتر است .

البته این را هم در نظر داشته باشید هر کسب و کار یک تا چند چالش منحصربه فرد دارد . انتظار نداشته باشید ظرف یک ماه یک فرد حرفه ای شود .

برای ساخت سایت های حرفه ای و رویارویی با انواع چالش ها و توانایی ساخت هر سایتی اعم از چند زبانه ، رزرواسیون ، ثبت سفارشی ، فروشگاهی ، شرکتی و هر کار با توجه به نیازمندی کارفرما مثل نیاز به خرید اشتراک برای محصولات مجازی ، مدیریت فروش محصولات فیزیکی ، ثبت پیش فاکتور و ….. در بهترین حالت حداقل به ۶ ماه زمان نیاز دارید که به طور مداوم تخصص خود را افزایش دهید . 

گوگل سایت های وردپرسی را قبل از تمامی انواع سایت های دیگر برای یافتن نتیجه جستجوی کاربران بررسی می کند. لذا رتبه سایت های وردپرسی از انواع سایت های دیگر بالاتر است و از نتیجه بهتری برخوردار هستند .

با استفاده از هزاران پلاگین موجود در سیستم وردپرس می توان انواع سایت های شرکتی ، شخصی ، دولتی ، چند منظوره و یا رزرواسیون را ساخت و سئو کرد .

همچنین با استفاده از روش های مختلف می توان امنیت این سایت ها را نیز برقرار کرد.

اما اگر قرار است تعداد کاربران سایت به بیش از چند میلیون برسد احتمالا وردپرس دیگر پاسخگوی درخواست های شما نخواهد بود .

ضعف دیگر وردپرس تعداد زیاد بروزرسانی های آن است . با هر بروزرسانی ممکن چندیدن ویژگی در یک قالب و افزونه تغییر کند که باعث ایجاد مشکل در کارایی دیگر افزونه و به طور کلی سایت شود .

لذا مطمئن ترین راه برای داشتن یک سایت وردپرسی داشتن بک آپ روزانه از سایت است تا گرفتار معضلات بعدی آن نشوید . 

پس باید به دنبال کد نویسی اختصاصی برای این سایت ها با php ، python یا در وهله بعد asp باشیم .

Php می تواند هم سایت های مختلف را پشتیبانی کند و هم با استفاده از آن می توانید پنل های مدیریت قدرتمندی برای سایت ها یا اپلیکیشن ها و سیستم های داخلی شرکتی بنویسیم .

در ساخت یک سایت باید به خدمات دهی بعدی آن نیز توجه کنیم .

به جز سیستم های ذکر شده مانند وردپرس ، php ، asp یا نهایا پایتون اکثر خدمات های جانبی برای زبان ها یا یا cms های دیگر قابل استفاده نیستند.

به طور مثال اگر قصد دارید برای سایت مورد نظر درگاه بانکی تهیه نمایید و یا آن را به سیستم پیامکی و یا سیستم پست کشوری متصل نمایید باید توجه داشته باشید از همین پلتفرم ها استفاده نمایید . در غیر اینصورت خدمات دهی برای زبان های در حال انقراض ممکن نیست .

آنچه مسلم است با هر زبان یا cms بخواهید کار کنید حتما باید مفاهیم کار با دیتابیس را نیر بلد باشید .

دیتابیس یا پایگاه داده محل ذخیره و نگهداری اطلاعات ماست .

یک سایت وردپرسی استاندارد ، باید دارای ۵ ویژگی مشخص باشد :

UI/UX: مهمترین مسئله در طراحی یک سایت جذب کردن کاربر است .

SEO : که مشخص کننده رتبه سرچ شماست . هر چقدر این رتبه بهتر باشد در نتیجه سرچ ها ، لینک سایت شما به صفحه اول گوگل ، نزدیکتر خواهد بود . و در نتیجه احتمال موفقیت شما چند برابر می شود

SECURITY : امنیت که با راهکارها و در سطح های مختلف قابل پیاده سازی است .

SPEED : سرعت که با فاکتور های مختلف می توان سرعت سایت را بیشتر و بهینه تر کرد .

OPTIMIZATION : بهینه بودن یک سایت به فاکتورهای بسیار زیادی بستگی دارد . که این فاکتورها نیاز به دانش تخصصی دارند .

سایتی که این حداقل ۵ فاکتور را نداشته باشد یک سایت استاندارد و قابل ارائه نیست .

یک برنامه نویس چه مهارت هایی باید داشته باشد ؟

یک برنامه نویس چه مهارت هایی باید داشته باشد ؟
 

نرم افزار های مورد نیاز برنامه نویسان و آگهی های استخدام :

اول از همه باید بدانید از یادگیری برنامه نویسی چه هدفی دارید ؟

  1. کار برای خودتان
  2. یا استخدام در شرکت افراد دیگر ؟

قطعا آگهی های استخدام برنامه نویسان را دیده اید . اگر قصد استخدام شدن و یا کار کردن برای خودتان را داشته باشید ، در هر دو صورت کار با بعضی نرم افزار ها را باید بلد باشید .

چرا که یا خودتان به آن ها احتیاج پیدا خواهید کرد و یا کارفرما کار با آن ها را از شما درخواست خواهد کرد.

تنها نرم افزاری که می توانم بگویم تا زمان مرگ یک برنامه نویس ابزار کار او خواهد بود نرم افزار adobe photoshop است !

چه یک برنامه نویس وب باشید و چه یک برنامه نویس اندروید باید بتوانید با فتوشاپ کار کنید .

گاهی برای ساخت یک شمای کلی از از سایت یا اپلیکیشن و نمایش آن به کارفرما نیاز دارید قبل از کدنویسی یک طرح کلی را بسازید ، پس چه بهتر که از فتوشاپ یا نرم افزار ایلاستریتور یا از همه بهتر adobe xd برای ساخت وایر فریم و پورتوتایپ خود برای این مقصود استفاده کنید .

از طرفی قطعا در یک اپلیکیشن یا سایت یکی از مهمترین بخش ها عکس ها هستند . برای قراردادن عکس های زیبا قطعا نیاز پیدا می کنید عکس هایی را که از سایت های با کیفیت پیدا کرده اید با تغییراتی به آنچه نیاز دارید تبدیل کنید.

اکثر عکس های با کیفیت به صورت لایه باز و در فرمت های psd و یا eps یعنی فرمت نرم افزار های فتوشاپ و ایلاستریتور هستند.

توجه داشته باشید قطعا یک کارفرما تمایل دارد به جای استخدام سه تا چهار نفر با چهار تخصص یک نفر با چندین تخصص را استخدام کند .

لذا اگر تک بعدی به موضوع نگاه کنید در سطح های پایین با میزان تخصص کم و مهارت های کم شانس شما برای استخدام شدن و یا گرفتن پروژه پایین تر خواهد بود . 

اگر قرار است برای خودتان کار کنید و به استخدام شرکتی در نیایید (که برای هر کاری می توانند نیروی متخصص همان کار را استخدام کنند ) پس کارتان سخت تر می شود و نیاز دارید کار با این نرم افزار ها را حتما و به صورت حرفه ای تری یاد بگیرید .

ضمن آنکه اگر قصد دارید برای خودتان کار کنید ممکن است لازم باشد بنا به نیاز با نرم افزار های دیگری از جمله کمتازیا برای ضبط ویدئو یا صدا از اسکرین صفحه سیستم ، adobe audition برای ادیت تخصصی صداها ، affter effects برای ساخت تیزرهای تبلیغاتی استفاده نمایید.

و یا برای کد زنی در لوکال قطعا نیاز دارید کار با یکی از نرم افزار های phpstorm ، atom و یا visual studio را بلد باشید .

برای کار کردن با وردپرس بر روی لوکال نیز باید از نرم افزار xampp استفاده نمایید .

تجربیات و نظرات خود را برایمان بنویسید : چگونه یک برنامه نویس ماهر باشیم ؟

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

بالا